Brynt kryddsmör med kapris och dill

Brynt kryddsmör med kapris och dill

60+ min
När smöret bryns kommer smakerna fram. Med kapris, dill och lite citron passar detta smör utmärkt både till kyckling och fisk.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/brynt-kryddsmor-med-kapris-och-dill/

Gör så här

  • Smält 25 g av smöret i en kastrull tills det får guldbrun färg. Häll över det i en bunke. Tillsätt kapris och citronsaft, låt svalna ca 15 min.
  • Skär resten av smöret i bitar och rör ner, lite taget. Tillsätt dill och citronskal. Låt stelna i kyl ca 30 min.
  • Ta ut smöret och forma till en rulle i smörpapper.
  • Låt stelna i kyl ytterligare ca 1 tim.
Klart!
Energi:

140 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 15 g
Video
Gör ditt eget kryddsmör – steg för steg

Stjärnkocken Andreas Hedlund visar hur enkelt det är att göra ett gott kryddsmör och hur smakerna kan varieras. Ett tips är att göra en stor sats och förvara i frysen så det bara är att ta fram när det är dags.

Ingredienser

75 g
Kapris
½ msk
Citron
rivet skal och saft av ¼
Hackad färsk dill
½ msk