Järngården – Vreta Kloster Passerat datum

Det här kosläppet har redan varit, men prova gärna med en annan gård.

Adress till gården:
Vretagymnasiet, Järngården 3
590 76  Vreta Kloster 

Datum: Torsdag 5 maj

Gården öppnar: klockan 09.00
Korna släpps:  klockan 11.00

Beskrivning av gården
Järngården brukas av Vretagymnasiet och ägs av Region Östergötland. Här studerar i dag ca 400 gymnasieelever och ca 130 vuxenelever inom jord, skog, häst, djur, maskin och transportinriktning. Skoljordbruket bedrivs på ca 270 hektar åker och 70 hektar bete, varav 20 hektar i ekologisk odling. På gården finns ca 100 mjölkkor samt ungdjur, 85 suggor, 15 tackor och 65 hästar. Här finns även ett forskningsstall för höns som hyrs av Linköpings Universitet, men drivs i samarbete med Vretagymnasiet. Det mesta av djurens foder odlas på Järngården i form av spannmål och vallfoder. Skolans elever är med och jobbar med den dagliga skötseln av djuren.

Titta in på vår hemsida så kan du läsa mer. 

Program
Gården öppnar klockan 09.00 och korna släpps ut på betet klockan 11.00. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på www.arla.se. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnare. Glöm inte anteckna ditt namn och adress på tipslappens baksida. Arla bjuder på kall mjölk och nybakade bullar.

Övriga aktiviteter
Vretagymnasiet visar upp valda delar av utbildningar inom jordbruk, djur,skog, häst, maskin och transport m.m.

Därför behöver vi dina kontaktuppgifter
På grund av väder, vind eller oförutsedda händelser, kan betessläppet på den gård just du anmält dig till, bli uppskjutet eller ändrat när det gäller datum och tid. Om detta sker vill vi kunna meddela dig detta så fort som möjligt, därför behöver vi dina kontaktuppgifter.

Vägbeskrivning
Titta in på vår hemsida så hittar du vägbeskrivning.

Gården ligger drygt 10 km nordväst om Linköping. 

Välkommen på årets kosläpp!