Skogs Lantbruk – Leksand Passerat datum

Det här kosläppet har redan varit, men prova gärna med en annan gård.

Adress till gården
Skogs Lantbruk
Hälla Osträngsgattu 28
793 91 Leksand 

Datum: Söndag 15 maj

Gården öppnar: klockan 10.00
Korna släpps: klockan 11.00

Beskrivning av gården
Här har släkten Skogs drivit sin bondgård i över 250 år!

På gården betar ca 70 mjölkkor som mjölkas i en mjölkrobot (frivilligt mjölkningssystem). Hösten 2011 beslöt sig Julie och Hans Skogs att börja göra lokalproduceradglass av en del av mjölken de fick från korna. De helrenoverade en gammal byggnad´på gården till en produktionslokal för glasstillverkningen.Det var mycket som skulle fixas för att få till den gamla ladan, men i början av juni 2012 satte glassproduktionen igång i den lilla byn i Hälla. Prova gärna glassen idag!

Program
Gården öppnar klockan 10.00 och korna släpps ut på betet klockan 11.00. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på www.arla.se. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnare.
Glöm inte anteckna ditt namn och adress på tipslappens baksida. Arla bjuder på kall mjölk och nybakade bullar.

Därför behöver vi dina kontaktuppgifter
På grund av väder, vind eller oförutsedda händelser, kan betessläppet på den gård just du anmält dig till, bli uppskjutet eller ändrat när det gäller datum och tid. Om detta sker vill vi kunna meddela dig detta så fort som möjligt, därför behöver vi dina kontaktuppgifter.

Vägbeskrivning
Gården ligger ca 6km från Leksands järnvägsstation. Man åker mot Sågmyra, när man kommer till byn Hälla svänger man höger in på Osträngsgattu, vår gård ligger sist på vägen. Från Sågmyra kör mot Leksand och genom skogen och byarna, i Hälla tar du vänster på Osträngsgattu. 

Adressen är Hälla Osträngsgattu 28, 793 91 Leksand, om du har GPS. 

Välkommen på årets kosläpp!