Gåltjärn – Kovland Passerat datum

Det här kosläppet har redan varit.

Adress till gården
Gåltjärn 150
860 25 Kovland

Datum: Lördag 21 maj

Gården öppnar: klockan 11.00
Korna släpps: klockan 12.00

Beskrivning av gården
Jakobssons gård ägs idag av Gunilla och Arne Jakobsson. Mjölkproduktionen på gården drivs av Hans Häggkvist och sonen Erik som har en ekologis gård i grannbyn Lövsätt. På Jakobssons gård har sonen Magnus 20 gutefår som stolt visar upp sina nyfödda lamm.  Arne har trappat ner på mjölkandet i förmån för gårdens nystartade mejeri och café.

Parkering
Parkeringen sköts av  Kovlands Idrottsförening och kostar 20 kr/bil.

Program
Gården öppnar klockan 11.00 och korna släpps ut på betet klockan 12.00. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på www.arla.se. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut
som skickas hem till vinnare.Glöm inte anteckna ditt namn och adress på tipslappens baksida. Arla bjuder på kall mjölk och nybakade bullar.

Övriga aktiviteter
Loppis, lotterier och café i byns kapell, Missionshuset, som ligger på vägen till kohagen. Korv och kaffe kommer att säljas vid gården. Sång, musik och koskoj vid själva kosläppet.

Därför behöver vi dina kontaktuppgifter
På grund av väder, vind eller oförutsedda händelser, kan betessläppet på den gård just du anmält dig till, bli uppskjutet eller ändrat när det gäller datum och tid. Om detta sker vill vi kunna meddela dig detta så fort som möjligt, därför behöver vi dina kontaktuppgifter.

Vägbeskrivning
Från Sundsvall kör 13 km på väg 86 mot Kovland, tag vänster in på väg 320 mot Kälarne, efter 3,5 km följ skyltarna "Kosläpp" till parkeringen. 

Välkommen på årets kosläpp!