Pinocchiotårta
1 tim
•

Glömmingetårta, Herrgårdstårta och Brittatårta... Olika namn - samma ljuvliga marängtårta! Perfekt att ha när man ska ha stort kalas med många tårtsugna gäster. Toppa Pinocchiotårtan med jordgubbar eller andra färska bär.
Ingredienser
Botten:
Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
|
100 g |
---|---|
Strösocker
|
1½ dl |
Äggulor
|
5 |
Vetemjöl
|
2 dl |
Bakpulver
|
2 tsk |
Arla Ko® Standardmjölk
|
¾ dl |
Maräng:
Äggvitor
|
5 |
---|---|
Strösocker
|
2½ dl |
Grovhackad mandel, till garnering av marängen
|
1 dl |
Fyllning och garnering:
Arla Ko® Vispgrädde
|
5 dl |
---|---|
Vaniljsocker
|
1 msk |
Färska jordgubbar
|
1 liter |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Du behöver inte dela tårtbottnen, det går också bra att klicka vispad grädde över hela tårtan och garnera med jordgubbar eller andra bär.

