Rödkål
Buffé
•

Rödkål är en riktig klassiker på julborden men är även god som sallad året om. Här får rödkål smak av äpple och nejlikor och serveras ljummen eller kall.
Ingredienser
Rödkål
|
1 kg |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Syrliga äpplen
|
2 |
2 msk | |
Malen kryddnejlika
|
5 |
Kryddpepparkorn
|
3 |
Salt
|
1 tsk |
Vinäger
|
1 msk |
Vinbärsgelé
|
2 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Vinbärsgelén kan även bytas ut mot 2 msk honung.
Näringsvärden, per port
Energi:
124 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 5,9 g |
Protein: | 6,9 % | 2,1 g |
Fett: | 34,2 % | 4,8 g |
Kolhydrater: | 58,9 % | 18 g |

