Pannbiff med ugnsbakad lök

Pannbiff med ugnsbakad lök

45 min Huvudrätt
Pannbiff med stekt lök är fin svensk husmanskost. Genom att steka löken i ugnen blir den saftig och god.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pannbiff-med-ugnsbakad-lok/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200º.
  • Skala och klyfta lökarna fint.
  • Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med timjan, salt, socker och smör-&rapsolja.
  • Stek i mitten av ugnen ca 30 min, rör om då och då.
  • Låt ströbröd och mjölk svälla 5 min i en bunke. Skala och hacka eller riv löken fint.
  • Blanda lök, ägg, salt, peppar och färs med ströbrödet och rör till en slät färs.
  • Forma till 8 biffar och stek dem i smör-&rapsolja i en stekpanna på medelvärme 3-4 min per sida.
Klart!
Energi:

410 kcal

Protein: 28 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Nötfärs eller blandfärs
500 g
Ströbröd
4 msk
1½ dl
Gul lök
½
Ägg
1
Salt
1 tsk
Peppar
1 krm
Lök:
Gul lök
1
Rödlökar
2
Torkad timjan
½ tsk
Salt
1 krm
Strösocker
1 krm
2 msk