Bärtårta

30 min Efterrätt
Bärtårta

Lättbakad tårta på en botten av mandelmassa. Tårtan är fylld med ljuvlig vaniljkräm och toppas av massor av bär.

Ingredienser

Mandelmassa
300 g
Ägg
3
Vetemjöl
½ dl

Fyllning:

1 dl
1½ dl
Blandade färska bär
1 liter

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 150° varmluft.
  • Riv mandelmassan och rör i ägg och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna.
  • Vispa vaniljvispen och rör i kvarg. Bred ut fyllningen över kakan. Lägg på bären och dekorera gärna med små blad.
Markera receptet som tillagat

Kan räcka till 14 mindre bitar.

Näringsvärden, per bit

Energi:

188 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 2,4 g
Protein: 12,7 % 5,9 g
Fett: 42,8 % 9,1 g
Kolhydrater: 44,5 % 20,6 g
https://www.arla.se/recept/bartarta/