Klassisk cheesecake

1 tim 30 min
Arbetstid: 20 min
Frysbar
Klassisk cheesecake

En klassisk cheesecake med fruktig, fräsch topping av granatäpple och jordgubbar. Cheesecake är en användbar efterrätt som passar för de allra flesta tillfällena.

Ingredienser

Botten:

Digestivekex fullkorn
15
75 g

Fyllning:

250 g
250 g
Ägg
2
Strösocker
¾ dl

Topping:

4 dl
Florsocker
1 dl
Vaniljsocker
1 msk

Garnering:

Jordgubbar
250 g
Granatäpple
1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut blandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.
  • Vispa ihop kvarg, färskost, ägg och socker till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i ytterligare 25-30 min. Låt kakan svalna minst 15 min.
  • Rör ihop crème fraiche, florsocker och vaniljsocker. Bred ut det på kakan och grädda i ytterligare ca 15-20 min.
  • Låt kakan kallna. Lägg på jordgubbar och granatäpplekärnor och servera.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

388 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 2,4 g
Protein: 6,5 % 6,2 g
Fett: 63,4 % 27,8 g
Kolhydrater: 30,1 % 28,7 g
https://www.arla.se/recept/klassisk-cheesecake/