Smal enchiladas

40 min
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Smal enchiladas

Krämiga smala enchiladas fyllda med nötfärs och mild tandoorikrydda, kompletterade med färgglada grönsaker både i fyllningen och som tillbehör. En enkel och matig middag som hela familjen kan njuta av.

Ingredienser

Nötfärs 10% fett
300 g
Gul lök
1
Zucchini
1
Röd paprika
1
2 tsk
Tandoori kryddmix
1 msk
Tacosås
2 dl
2 dl
Tortillabröd
8
1 dl

Sallad:

Babyspenat
100 g
Cocktailtomater
250 g
Gurka
1
Lime, finrivet skal och pressad saft
1
Färsk koriander
1 kruka

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en teflonpanna. Tillsätt färsen och stek under omrörning tills den blir smulig.
  • Tärna zucchini och paprika. Låt fräs tillsammans med färsen någon minut tills grönsakerna mjuknar lätt.
  • Tillsätt tandoorikrydda, tacosås och minifraiche. Låt koka ihop några minuter så att fyllningen blir krämig.
  • Lägg fyllningen på tortillabröden och rulla ihop. Placera dem i en ugnssäker form och strö över riven ost. Gratinera i övre delen av ugnen 5–7 min, tills osten smälter.
  • Blanda babyspenat, halverade cocktailtomater, skivad gurka och hackad koriander. Pressa över lime och blanda lätt.
  • Servera salladen tillsammans med de smala enchiladas.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

554 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,6 g
Protein: 22,6 % 30,8 g
Fett: 29,9 % 18,7 g
Kolhydrater: 47,5 % 64,8 g
https://www.arla.se/recept/smal-enchiladas/