Medelhavsgratäng

1 tim Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Medelhavsgratäng

Medelhavsgratäng med saffran, fänkål och oliver tar med smaklökarna till sydligare breddgrader för en stund!

Ingredienser

Mjölig potatis
750 g
Vitlöksklyftor
2
Fänkål
ca 250 g
Saffran à 0,5 g
¼ pkt
Salt
1 tsk
Vitpeppar
1 krm
Torkad timjan
½ tsk
Svarta oliver med kärnor
1 dl
2 dl
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skala och skiva potatisen. Skala och hacka vitlöken. Dela fänkålen och skär den i skivor.
  • Blanda potatis, vitlök, fänkål, saffran, salt, peppar, timjan och oliver i en smord ugnssäker form.
  • Häll på grädde och mjölk. Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

363 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,7 g
Protein: 8,1 % 7,2 g
Fett: 52,3 % 21,5 g
Kolhydrater: 39,6 % 35,4 g
https://www.arla.se/recept/medelhavsgratang/