Pannacotta på yoghurt

3 tim 15 min Efterrätt
Pannacotta på yoghurt

Pannacotta blir fräsch och jättegod med matyoghurt. Mellangrädde gör den ännu lättare och den smakar extra bra med färska frukter till.

Ingredienser

Gelatinblad
2
2½ dl
Honung
½ dl
1 dl
Vaniljsocker
1 tsk

Gör så här

  • Låt gelatinet ligga i kallt vatten i ca 5 min.
  • Koka upp grädde och honung i en kastrull. Ta det från värmen.
  • Krama ur vattnet ur gelatinet och rör ner det i grädden så att det smälter. Rör ner matyoghurten och sedan vaniljsockret.
  • Häll smeten i 4 vattensköljda portionsformar. Låt dem stelna i kylen minst 3 timmar.
  • Stjälp upp eller servera direkt ur formarna, gärna med finskuren frukt till.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

258 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0 g
Protein: 4,9 % 3,1 g
Fett: 66,6 % 19,4 g
Kolhydrater: 28,5 % 18,1 g
https://www.arla.se/recept/pannacotta-pa-yoghurt/