Limecheesecake med jordgubbstopping

Limecheesecake med jordgubbstopping

60+ min Efterrätt
Cheesecake med smak av lime och med härlig jordgubbstopping - en oslagbar kombination!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/limecheesecake-med-jordgubbstopping/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna.
  • Tryck ut blandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.
  • Vispa ihop kvarg, crème fraiche och ägg till en jämn smet. Tillsätt socker, vaniljsocker och limeskal.
  • Häll smeten i formen och grädda ytterligare 35- 40 min. Låt kakan kallna.
  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.
  • Sjud jordgubbar, vatten, socker och limesaft ca 5 min i en liten kastrull.
  • Sila från jordgubbarna och häll tillbaka spadet i kastrullen.
  • Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält gelatinet i det varma spadet under omrörning. Låt spadet svalna innan den försiktigt hälls över kaka.
  • Låt stål i kyl minst 2 tim innan servering.
Klart!

Ingredienser

Digestivekex fullkorn
15
75 g
Fyllning:
500 g
2 dl
Ägg
3
Strösocker
1 dl
Vaniljsocker
1 msk
Lime
finrivet skal av 1
Topping:
Gelatinblad
Frysta jordgubbar
250 g
Vatten
1 dl
Strösocker
1 msk
Lime
pressad saft av 1