Pannacotta med espresso, lättvispad grädde och björnbär

Pannacotta med espresso, lättvispad grädde och björnbär

60+ min Efterrätt
Servera pannacotta som man gör i Italien - i små kaffekoppar eller glas. Pannacotta smaksatt med espressokaffe är en perfekt avslutning på måltiden.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pannacotta-med-espresso-lattvispad-gradde-och-bjornbar/

Gör så här

  • Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.
  • Vispa ihop grädde, espressopulver och socker i en kastrull. Koka upp och låt koka 1 min. Ta kastrullen från värmen.
  • Smält ner gelatinbladet i gräddblandningen under omrörning. Tillsätt vaniljsockret.
  • Häll gräddblandningen i små koppar eller glas. Låt stelna i kylen minst 3 tim.
  • Toppa pannacottan med lättvispad grädde, björnbär och mandelskorpa.
Klart!
Energi:

375 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 32 g

Ingredienser

Gelatinblad
1
2½ dl
Frystorkat espressokaffepulver
1 msk
Strösocker
2 msk
Vaniljsocker
½ tsk
Till servering:
½ dl
Färska björnbär
Italienska mandelskorpor