Overnight oats med äpple och kanel
Nytt

Overnight oats med äpple och kanel

60+ min Buffé Mellanmål Frukost
Laga en god overnight oats med den klassiska smakduon äpple och kanel. Blötlägg havregrynen och det rivna äpplet i äppeljuice kvällen innan för att vinna lite tid på morgonen. Servera med varm äppelkompott, en klick havre jordgubb och rostade hasselnötter. Ringla över lite lönnsirap för en extra smarrig och lyxig känsla!
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/overnight-oats-med-apple-och-kanel/

Gör så här

  • Tvätta och grovriv äpplet. Lägg i en bunke och blanda med havregryn, kanel och äpplejuice. Ställ kallt minst 3 timmar, gärna över natten.
  • Kompott: Skär äpplet i kuber och lägg i en kastrull tillsammans med vatten, smör, honung och vaniljpulver. Koka upp och låt sjuda ca 10 min.
  • Tillsätt havre jordgubb i bunken med havregryn. Toppa gröten med kompott, hasselnötter och lönnsirap.
Klart!
Energi:

576 kcal

Fiber: 9,7 g
Protein: 7,4 g
Kolhydrater: 79,1 g
Fett: 25,5 g

Ingredienser

Rött äpple
½
Havregryn
1½ dl
Malen kanel
1 tsk
Äppeljuice
3 dl
Kompott:
Rött äpple
Vatten
½ dl
25 g
Flytande honung
½ msk
Vaniljpulver
1 tsk
2 dl
Rostade hasselnötter
½ dl
Lönnsirap
2 msk