Köttfärsgryta

Köttfärsgryta

45 min
En mustig köttfärsgryta som bara behöver ett gott bröd och en klick gräddfil som tillbehör. Köttfärsgrytan kokas med både svarta bönor och kikärter så den är rejält mättande. Om du vill ha en hetare variant kan du krydda extra med t ex chili flakes. Extra god blir grytan då den toppas med riven cheddar!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kottfarsgryta/

Gör så här

  • Skala och finhacka lök och vitlök.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök och vitlök 2-3 min.
  • Tillsätt färs, tomatpuré och kryddor. Finfördela färsen och fräs tills den fått fin färg.
  • Häll på tomater och vatten. Smula ner buljongen. Koka upp och sjud ca 10 min.
  • Häll av och skölj bönor och kikärtor. Rör ner i grytan. Smaka av med salt.
  • Toppa köttfärsgrytan med grovhackad persilja och riven cheddar. Servera med gräddfil och baguette.
Klart!
Energi:

709 kcal

Protein: 45 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 45 g

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyftor
3
2 msk
Lammfärs eller nötfärs
500 g
Tomatpuré
2 msk
Rökt eller vanligt paprikapulver
1 msk
Torkad rosmarin
1 tsk
Konserverade körsbärstomater, ca 400 g
1 burk
Vatten
3 dl
Köttbuljong
2 tärningar
Svarta bönor, ca 400 g
1 förp
Kikärter, ca 400 g
1 förp
Salt
Till servering:
Grovhackad bladpersilja
1 dl
150 g
3 dl
Baguette
1