Hälsa

Enkel vardagsmat

Vi vet att det ibland kan vara svårt att hinna med allt. Mellan jobb, familj och vänner har man inte tid alltid över att tänka på vad man stoppar i sig. Lösningen är enkel, god och hälsosam vardagsmat. Arlas hälsocoach Maria Nygårds är leg. dietist. Hon svarar på frågor och ger dig tips kring hur du kan få till bra vardagsmat enkelt och gott. 

För att hitta genväger till goda matvanor är det viktigt att förstå vart man kan kompromissa och vart man inte kan det, och ändå få i sig rätt näring och energi. Man kan oftas inte få i sig rätt näring av snabbmat, men man kan det av en pastarätt med färdig sås och grönsaker från frysen.

Att lägga lite tid på att planera veckans måltider och mellanmål kan hjälpa till en hel del genom att minska hetsen när man ska laga mat eller ta ett mellanmål. Planerade måltider och mellanmål kan minimerar risken att man stoppar i sig något med mycket socker och lite näring när man behöver ta något snabbt i stunden.

Sist men inte minst så krävs inspiration. Nyttig mat ska ju inte bara vara enkel, den ska också smaka gott och bidra till matglädje. På den här sidan kan du hitta inspiration som kan öka din kunskap och hjälpa dig planera. Kika till exempel på Arlas Veckomatsedlar som kan hjälpa dig att planera maten.

Har du en fråga till Maria? Klicka på länken och ställ din fråga. Du får svar inom en vecka.