Elvesta Gård – Sköldinge Passerat datum

Det här kosläppet har redan varit, men prova gärna med en annan gård.

Adress till gården
Elvesta gård
Älvesta 2
640 24 Sköldinge

Datum: Lördag 7 maj

Gården öppnar: klockan 10.00 
Korna släpps: klockan 12.00

Beskrivning av gården
På Elvesta gård bedrivs ekologiskt jordbruk. Gården ägs och drivs av familjen Andersson som består av Mattias och Marina samt barnen Beatrice, Erik och Viktor. På gården, som är på ca 300 hektar åkermark plus skog, finns runt 155 årskor och totalt cirka 400 djur, inklusive stutar, kalvar och kvigor. Dessutom finns fem får av Helsingeras, fyra hästar och bordercollien Zoe. Elvesta gårds framtidsplaner är att fortsätta med mjölkproduktion samt att kunna leverera kött direkt till konsument. De planerar även ett nytt djurstall.

Program
Gården öppnar klockan 10.00 och korna släpps ut på betet klockan 12.00. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på www.arla.se. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut
som skickas hem till vinnare. Glöm inte anteckna ditt namn och adress på tipslappens baksida. Arla bjuder på kall mjölk och nybakade bullar. 

Övriga aktiviteter
Ponnyridning, vårbruk med veterantraktorer och hästar, åk traktor och vagn.

Parkering
Frivillig parkeringspeng går till Min stora dag. Insamling även via Facebook.

Därför behöver vi dina kontaktuppgifter
På grund av väder, vind eller oförutsedda händelser, kan betessläppet på den gård just du anmält dig till, bli uppskjutet eller ändrat när det gäller datum och tid. Om detta sker vill vi kunna meddela dig detta så fort som möjligt, därför behöver vi dina kontaktuppgifter.

Vägbeskrivning
Från riksväg 55, Sväng in i Sköldinge samhälle. Sväng mot Vadsbro. Följ vägen ca 3 km.

Välkommen på årets kosläpp!