Ingelstorpsgymnasiet – Kalmar Passerat datum

Det här kosläppet har redan varit. Försök gärna med en annan gård.

Det här kosläppet har redan varit, men prova gärna med en annan gård.

Adress till gården
Ingelstorpsgymnasiet 
395 91 Kalmar

Datum: Lördag 23 april

Gården öppnar: klockan 10.00
Korna släpps: klockan 11.00

Beskrivning av gården
Ingelstorp drivs numera av mig, Martin Nordén. På gården finns 65 mjölkkor och lika många kvigor som en dag sak bli nya mjölkkor. Tjurkalvar säljs till en annan uppfödare. Jag har ca 100 mjölkkor i Kläckeberga sedan tidigare och kommer att driva Ingelstorp parallellt tills min tänkta nya ladugård i Kläckeberga står färdig. Då kommer vi även starta upp ett gårdsmejeri framöver. Tillsammans på båda ställena brukar vi 380 hektar åker och 60 hektar beten. Vi har ett nära och väl fungerande samarbete med Ingelstorpsgymnasiet för att eleverna ska få ut maximalt av sina praktiktider,

Välkomna! 

Program
Gården öppnar klockan 10.00 och korna släpps ut på betet klockan 11.00. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på www.arla.se. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnaren. Glöm inte anteckna ditt namn och adress på tipslappens baksida. Arla bjuder på kall mjölk och nybakade bullar. 

Därför behöver vi dina kontaktuppgifter
På grund av väder, vind eller oförutsedda händelser, kan betessläppet på den gård just du anmält dig till, bli uppskjutet eller ändrat när det gäller datum och tid. Om detta sker vill vi kunna meddela dig detta så fort som möjligt, därför behöver vi dina kontaktuppgifter.

Vägbeskrivning
Följ skyltar Smedby, Ingelstorpsskolan

Välkommen på årets kosläpp!