Stockholm mejeri

Stockholms mejeri i Kallhäll är Arlas största mejeri beräknat i antalet medarbetare. 650 personer med 35 olika nationaliteter arbetar här, vilket gör mejeriet till kommunens största arbetsgivare. Av 250 000 ton mjölk produceras mjölk, filmjölk, grädde och gräddfil. Mejeriet producerar även ekologiska mjölkprodukter.

Stockholms mejeri får sin mjölk från gårdar i Södermanland, Uppland, Västmanland, Östergötland och Närke. Mejeriet byggdes 1983 och har sedan dess byggts till ett flertal gånger. Under 2011 byggdes kyllagret ut med ytterligare 3 000 kvm.

Stockholms mejeri är en arbetsplats där medarbetarna trivs, och många stannar kvar under större delen av sitt professionella liv. Nyligen pensionerades en kollega som arbetat på mejeriet i 50 år!

Fakta om Stockholms mejeri (2015)

  • Mjölkinvägning: 250 000 ton mjölk (100 % svensk mjölk)
  • Byggår: 1983 
  • Antal medarbetare: 650
  • Mejerichef: Martin Strangdell

Producerar

  • Standard-, lätt- och mellanmjölk
  • Ekologisk standard-, lätt-, mellanmjölk, mini- och gammaldags mjölk
  • Filmjölk naturell
  • Mellan- och Lättfil
  • Vispgrädde
  • Ekologisk vispgrädde
  • Gräddfil
  • Ekologisk gräddfil

Kontaktuppgifter till mejeriet


Box 2510
Slammertorpsvägen 1
176 02 Järfälla
Telefon: 08-580 82 600
Fax: 08-580 82 661