Falkenberg mejeri

Hösten 1965 startade produktionen av hårdost i Falkenberg mejeri. Nu har mejeriet byggts om till en modern cottage cheese anläggning, som ska producera cottage cheese till både Sverige och för export. Efterfrågan har mer än fördubblats de senaste tio åren och mjölken som Falkenberg mejeri förädlar kommer från gårdar i Halland.

KESO® är Arlas eget svenska varumärke för cottage cheese och registrerades av Arla 1958. I svenska språket finns inget eget namn för cottage cheese. Danskar och norrmän har direktöversatt cottage cheese och kallar denna gryniga färskost för hytteost.

Falkenberg mejeri tillverkar omkring 50 olika artiklar av cottage cheese. Av den totala produktionen exporteras 25 %, mestadels till Finland och Danmark.

Fakta om Falkenberg mejeri (2016)

  • Mjölkinvägning: 90 000 ton mjölk
  • Byggår: 1965
  • Antal medarbetare: 85
  • Mejerichef: Owe Jarlö

Producerar:

Omkring 50 olika artiklar av cottage cheese för Sverige och utlandet, till exempel:

  • KESO® naturell, laktosfri, smaksatt, ekologisk
  • KESO® mellanmål, med nöt/fruktblandning i locket
  • Grynost, låglaktos & laktosfri
  • Arla Cheasy
  • Karoline’s Køkken
  • Arla Cottage Cheese regular&lowfat
  • Arla Fioccolat
  • Cottagino

Kontaktuppgifter till mejeriet

Box 80
311 21 Falkenberg

Besöksadress:

Årstadvägen
311 44 Falkenberg
Telefon: 0346-56500
Fax: 0346-56590