Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Skurna pepparkakor
Skurna pepparkakor
60+ min
•
Se kommentarer
Spröda och goda skurna pepparkakor med julkryddor och mandel. Bind ett vackert snöre om pepparkakorna så har du en fin gå-bort-present. Receptet är skapat av Roy Fares, Årets konditor 2010.
Andra liknande recept
Mjuk pepparkaka
(300)
Pepparkakor
(122)
60+ min
Pepparkaksdeg
(738)
1 tim
Ädeloststubbe med pepparkaka
(4)
10 min
Kristyr
(161)
Fler recept
Roy Fares
Årets konditor 2010
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Blanda smör, socker, sirap och kryddor för hand eller i maskin.
Tillsätt mjölet blandat med bikarbonat och mandel. Arbeta ihop till en deg.
Dela degen i två delar och forma till två längder. Vira in i plastfolie och låt vila i kyl ca 1 tim.
Sätt ugnen på 200°.
Skär längderna i tunna skivor med vass kniv och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen ca 12 min.
Förvara pepparkakorna torrt.
Klart!
Näringsvärden, per styck
Energi:
65 kcal
Protein:
1 g
Kolhydrater:
9 g
Fett:
3 g
Ingredienser
Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
200 g
Strösocker
2 dl
Ljus sirap
1 dl
Malen kanel
4 tsk
Malen ingefära
1½ tsk
Malen kryddnejlika
1½ tsk
Vetemjöl
6 dl
Bikarbonat
1 tsk
Hackad sötmandel
½ dl
Andra liknande recept
Mjuk pepparkaka
(300)
Pepparkakor
(122)
60+ min
Pepparkaksdeg
(738)
1 tim
Ädeloststubbe med pepparkaka
(4)
10 min
Kristyr
(161)
15 min
Ädelostkräm
(22)
1 tim
Cake pops på pepparkakor
(129)
35 min
Pepparkaksmuffins
(75)
50 min
Mjuk pepparkaka med lingonfrosting
(57)
20 min
Ädelostkräm med aprikos och valnöt
(40)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum