Lägg alla ingredienser till reduktionen i en kastrull och koka ihop tills ca ½ dl återstår.
Sila bort schalottenlök, pepparkorn och senapsfrön, häll tillbaka vätskan i kastrullen. Smält smöret.
Utan vattenbad: Tillsätt äggulorna och vispa på låg värme tills det tjocknar och och har en temperatur på ca 66°. Dra av kastrullen från värmen.
Häll i smöret i en tunn stråle under ständig vispning. När allt smör vispats i ska såsen vara tjock och blank. Smaksätt med senap och salt.
Med vattenbad: Häll reduktionen och äggulorna i en bunke. Sätt bunken över en kastrull med kokande vatten och vispa tills det tjocknar och har en temperatur på ca 66°.
Ta bort bunken från vattenbadet. Häll i smöret i en tunn stråle under ständig vispning.
När allt smör vispats i ska såsen vara tjock och blank. Smaksätt med senap och smaka av med lite salt.