Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Rostad blomkål med biff
Rostad blomkål med biff
60+ min
Huvudrätt
•
Se kommentarer
När blomkålen rostas blir den lite sötare och smakar mer. Saftig biff och bearnaisesås passar perfekt till.
Andra liknande recept
40 min
Pannbiff
(444)
40 min
Kebabsås
(247)
30 min
Wallenbergare
(214)
Budget
30 min
Köttfärsbiffar i timjansås
(455)
Budget
30 min
Zucchinibiffar
(68)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Ansa blomkålen och lägg i en ugnssäker form. Gnid in smöret i blomkålen, salta och peppra.
Tillaga i mitten av ugnen ca 1½ tim. Ös blomkålen med smöret ett par gånger. Strö över persiljan.
Salta och peppra biffen. Bryn den i smör runt om.
Lägg den i en ugnssäker form och tillaga i mitten av ugnen ca 30 min, tills köttet har en innertemperatur på ca 60° och är rosa.
Ringla oljan över salladen, salta och peppra.
Skär biffen i skivor och servera med bearnaisesås, rostad blomkål och grönsallad.
Klart!
Näringsvärden, per port inkl tillbehör
Energi:
570 kcal
Protein:
21 g
Kolhydrater:
8 g
Fett:
51 g
Ingredienser
Blomkålshuvud, ca 700 g
1
Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
100 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Hackad bladpersilja
½ dl
Ryggbiff
2 skivor
Salt och peppar
Svenskt Smör från Arla®
1½ msk
Bearnaisesås
2 dl
Olivolja
1½ msk
Blandad grönsallad
70 g
Salt och peppar
Andra liknande recept
40 min
Pannbiff
(444)
40 min
Kebabsås
(247)
30 min
Wallenbergare
(214)
Budget
30 min
Köttfärsbiffar i timjansås
(455)
Budget
30 min
Zucchinibiffar
(68)
30 min
Biff med bambuskott
(30)
Rödvinssås
(157)
60+ min
Asiatisk biffsallad
(12)
25 min
Hamburgare på högrev
(179)
35 min
Biff Stroganoff
(268)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum