Skär 6 av plommontomaterna i kvartar. Hacka 2 av vitlöksklyftorna. Lägg allt i en långpanna. Klicka ut smöret och ringla över 1 msk olivolja. Lägg på 10 timjankvistar.
Rosta i ugnen 25-30 min. Tomaterna ska bli mjuka och få färg. Pressa tomaterna genom en sil. Smaka av vätskan med salt, peppar och sherryvinäger.
Sänk värmen i ugnen till 90°.
Skålla och skala 2 plommontomater. Dela dem och ta ur kärnhusen. Skär tomaterna i filéer och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Strö över lite salt och socker lägg på 10 timjankvistar och 1 skivad vitlöksklyfta. Ringla över ½ msk olivolja.
Torka dem i ugnen, ca 2 tim. Låt svalna och skär dem i bitar.
Hacka kärnhusen och rör ner i den rostade tomatvinägretten.
Skär körsbärstomaterna i mindre bitar. Blanda med salladslöken, lite salt och socker samt olivolja.
Täck botten på tallrikar med tomatvinägretten. Toppa med bitar av mozzarella, körsbärstomater, torkade tomater och hackad mandel.