Lättrimmad kyckling med dragonsås

Lättrimmad kyckling med dragonsås

60+ min Huvudrätt
Kycklingen smakar extra gott när du rimmar den lätt i socker och salt! Eftersom den serveras kall är den perfekt att förbereda.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lattrimmad-kyckling-med-dragonsas/

Gör så här

  • Banka ut filéerna. Strö salt och socker runt om.
  • Lägg filéerna på varandra i en plastpåse. Låt dem ligga i kylen ca 2 tim.
  • Rör ihop såsen.
  • Koka upp buljongen i en kastrull. Skölj av filéerna i kallt vatten och lägg ner dem i buljongen. Låt koka ca 10 min under lock.
  • Lyft upp filéerna ur buljongen och låt dem kallna.
  • Skär filéerna i skivor och servera med såsen, kokt färskpotatis och sallad.
Klart!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
Salt
3 msk
Strösocker
2 msk
Hönsbuljong
5 dl
Dragonsås:
2 dl
Torkad dragon
1 tsk
Hackad färsk gräslök
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm