Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Kanelhjärtan
Kanelhjärtan
30 min
Buffé
Efterrätt
•
Se kommentarer
Baka fina och goda kanelhjärtan att bjuda en kär vän på. En underbar doft sprider sig i köket när dessa små hjärtan är i ugnen. Receptet är skapat av Roy Fares, Årets konditor 2010.
Andra liknande recept
Budget
30 min
Kladdkaka
(27681)
55 min
Kärleksmums
(10991)
45 min
Sockerkaka
(6295)
60+ min
Banankaka
(2740)
60+ min
Chocolate chip cookies
(3772)
Fler recept
Roy Fares
Årets konditor 2010
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Hacka samman smör, mjöl och florsocker i en matberedare eller för hand. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
Kavla ut degen tunt på lätt mjölad arbetsbänk. Ta ut hjärtan med pepparkaksmått.
Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda kakorna i mitten av ugnen 12-13 min tills de fått gyllenbrun färg.
Blanda kanel och strösocker och strö över kakorna direkt när de är varma.
Låt svalna och förvara kakorna torrt.
Klart!
Näringsvärden, per styck
Energi:
125 kcal
Protein:
2 g
Kolhydrater:
15 g
Fett:
7 g
Ingredienser
Svenskt Smör från Arla®
225 g
Vetemjöl
4½ dl
Florsocker
1¼ dl
Äggula
1
Garnering:
Strösocker
½ dl
Malen kanel
½ msk
Andra liknande recept
Budget
30 min
Kladdkaka
(27681)
55 min
Kärleksmums
(10991)
45 min
Sockerkaka
(6295)
60+ min
Banankaka
(2740)
60+ min
Chocolate chip cookies
(3772)
45 min
Silviakaka
(1608)
45 min
Brownie
(3438)
60+ min
Maränger
(1558)
60+ min
Frozen cheesecake
(656)
Rulltårta med bär
(532)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum