Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Fragilité
Fragilité
1 tim
Efterrätt
•
Se kommentarer
Fragilité är en mjuk mandelmarängstårta. Bottnarna fylls med härlig espressosmörkräm. Sedan dekoreras tårtan med färska hallon, oxalis och hackade hasselnötter. En riktigt smarrig tårta!
Andra liknande recept
1 tim
Pinocchiotårta
(1613)
Budget
Jordgubbstårta
(167)
60+ min
Lyxig smörgåstårta med räkor och lax
(534)
Budget
60+ min
Pavlova
(88)
Rulltårta med bär
(532)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Värm ugnen till 175°.
Vispa äggvitor, socker och salt till en fast maräng. Vänd ner florsocker och mandelmjöl.
Bred ut 3 rundlar, ca 20 cm i diameter, på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.
Fyllning:
Vispa ihop smör, florsocker och kallt kaffe till en slät smörkräm.
Bred fyllningen på två av bottnarna. Lägg ihop mandelbottnarna.
Toppa din fragilité med hasselnötter, hallon och oxalis.
Klart!
Näringsvärden, per bit
Energi:
416 kcal
Protein:
6 g
Kolhydrater:
47 g
Fett:
23 g
Ingredienser
Bottnar:
Äggvitor
6
Strösocker
1 dl
Salt
1 krm
Florsocker
4 dl
Mandelmjöl
4 dl
Smörkräm:
Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
150 g
Florsocker
3½ dl
Kallt, starkt kaffe, gärna espressokaffe
3 msk
Garnering:
Hackade rostade hasselnötter
1 dl
Färska hallon
100 g
Oxalis
Andra liknande recept
1 tim
Pinocchiotårta
(1613)
Budget
Jordgubbstårta
(167)
60+ min
Lyxig smörgåstårta med räkor och lax
(534)
Budget
60+ min
Pavlova
(88)
Rulltårta med bär
(532)
Midsommartårta
(719)
Budget
Marängtårta med citron
(119)
60+ min
Silltårta
(268)
60+ min
Chokladtårta
(83)
Budget
60+ min
Marängbotten
(11)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum