Confiterad lax med picklad gurka

Confiterad lax med picklad gurka

60+ min Buffé
En modern variant av bakad lax. Den picklade gurkan och färska chilin ger en härlig smakbalans.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/confiterad-lax-med-picklad-gurka/

Gör så här

  • Smält smöret, ställ åt sidan och låt svalna.
  • Sätt ugnen på 100°.
  • Skär bort skinnet på laxen och dela den i 12 jämnstora bitar. Lägg bitarna i en ugnssäker form och salta.
  • Häll smöret över laxen men ta inte med bottensatsen. Täck laxen med plastfolie.
  • Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min tills laxen har en innertemperatur på ca 50°.
  • Vispa ihop ättiksprit, socker och salt i en bunke.
  • Skala och kärna ur gurkan. Tärna den i små bitar och lägg i lagen.
  • Dela och kärna ur chilin. Finhacka den och tillsätt till gurkan. Låt stå ca 15 min innan servering.
  • Ta upp laxen, vänd den i sesamfrön och lägg på ett fat.
  • Toppa med picklad gurka och garnera ev med mynta.
Klart!
Energi:

360 kcal

Protein: 15 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 32 g

Ingredienser

Laxfilé
900 g
Salt
½ tsk
Svenskt Smör från Arla®
275 g
Picklad gurka:
Gurka
1
Ättiksprit 12%
½ dl
Strösocker
2 msk
Salt
1 tsk
Röd chili
1
Sesamfrön
1 dl
Ev färsk mynta