Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Confiterad lax med picklad gurka
Confiterad lax med picklad gurka
60+ min
Buffé
•
Se kommentarer
En modern variant av bakad lax. Den picklade gurkan och färska chilin ger en härlig smakbalans.
Andra liknande recept
30 min
Lax i ugn med spenat och citronsås
(230)
40 min
Lax i folie
(182)
60+ min
Langos
(52)
45 min
Laxsida i ugn
(11)
30 min
Ugnsbakad lax med enkel potatissallad
(159)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Smält smöret, ställ åt sidan och låt svalna.
Sätt ugnen på 100°.
Skär bort skinnet på laxen och dela den i 12 jämnstora bitar. Lägg bitarna i en ugnssäker form och salta.
Häll smöret över laxen men ta inte med bottensatsen. Täck laxen med plastfolie.
Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min tills laxen har en innertemperatur på ca 50°.
Vispa ihop ättiksprit, socker och salt i en bunke.
Skala och kärna ur gurkan. Tärna den i små bitar och lägg i lagen.
Dela och kärna ur chilin. Finhacka den och tillsätt till gurkan. Låt stå ca 15 min innan servering.
Ta upp laxen, vänd den i sesamfrön och lägg på ett fat.
Toppa med picklad gurka och garnera ev med mynta.
Klart!
Näringsvärden, per port
Energi:
360 kcal
Protein:
15 g
Kolhydrater:
3 g
Fett:
32 g
Ingredienser
Laxfilé
900 g
Salt
½ tsk
Svenskt Smör från Arla®
275 g
Picklad gurka:
Gurka
1
Ättiksprit 12%
½ dl
Strösocker
2 msk
Salt
1 tsk
Röd chili
1
Sesamfrön
1 dl
Ev färsk mynta
Andra liknande recept
30 min
Lax i ugn med spenat och citronsås
(230)
40 min
Lax i folie
(182)
60+ min
Langos
(52)
45 min
Laxsida i ugn
(11)
30 min
Ugnsbakad lax med enkel potatissallad
(159)
20 min
Senaps- och honungsbakad lax
(85)
50 min
Bakad laxfilé med risotto
(40)
25 min
Nötpanerad lax med zucchinitagliatelle
(92)
60+ min
Laxpaj med spenat
(391)
1 tim
Bakad potatis med räkröra
(79)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum