Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Biskvier med mjölkchoklad och hallon
Biskvier med mjölkchoklad och hallon
60+ min
•
Se kommentarer
Härlig kondisklassiker med frisk smaksättning. Tänk på att låta den smälta chokladen svalna något innan du doppar biskvierna.
Andra liknande recept
15 min
Smaksatt smörkräm
(77)
60+ min
Macarons
(519)
40 min
Mandelbiskvier
(111)
60+ min
Biskvier
(47)
30 min
Smält rabarber med jordgubbar
(37)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Mixa mandeln till ett fint pulver. Blanda med sockret i en bunke. Vispa upp äggvitorna lätt och rör ner i mandelmixet.
Bred ut 20 rundlar, ca 4 cm stora, på bakplåtspapper på plåtar.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min tills de är gyllenbruna. Låt kallna. Dra loss från pappret.
Vispa smör, florsocker, äggula och vaniljsocker till smörkrämen tills den blir riktigt slät och luftig.
Blanda med smält choklad och hallon, och bred ut toppigt på bottnarnas platta sida. Låt stå kallt i 30 min.
Smält chokladen till toppingen. Doppa biskvierna i chokladen och garnera med hackade nötter eller strössel. Låt stelna i kyl.
Klart!
Näringsvärden, per st
Energi:
310 kcal
Protein:
4 g
Kolhydrater:
24 g
Fett:
22 g
Ingredienser
Bottnar
Sötmandel
200 g
Strösocker
2 dl
Stora äggvitor
2
Smörkräm
Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
300 g
Florsocker
3 dl
Äggula
1
Vaniljsocker
1 tsk
Smält, avsvalnad mjölkchoklad
50 g
Mosade hallon
½ dl
Topping
Mörk choklad
150 g
Hackade hasselnötter
Andra liknande recept
15 min
Smaksatt smörkräm
(77)
60+ min
Macarons
(519)
40 min
Mandelbiskvier
(111)
60+ min
Biskvier
(47)
30 min
Smält rabarber med jordgubbar
(37)
Biskvier i långpanna
(19)
60+ min
Conrads kalastårta
(44)
60+ min
Chokladbiskvier
(67)
60+ min
Rabarbersemifreddo med mandelbiskvier
(37)
60+ min
Cassataglass
(50)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum