Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Chokladbiskvier
Chokladbiskvier
60+ min
•
Se kommentarer
Härlig kondisklassiker att imponera med på kaffekalaset. Tänk på att låta den smälta chokladen svalna något innan du doppar biskvierna.
Andra liknande recept
15 min
Smaksatt smörkräm
(77)
60+ min
Macarons
(519)
40 min
Mandelbiskvier
(111)
60+ min
Biskvier
(47)
30 min
Smält rabarber med jordgubbar
(37)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Mixa mandeln till ett fint pulver. Blanda med sockret i en bunke. Vispa upp äggvitorna lätt och rör ner i mandelmixet.
Bred ut 20 rundlar, ca 4 cm stora, på bakplåtspapper på plåtar.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min tills de är gyllenbruna. Låt kallna. Dra loss från pappret.
Vispa ingredienserna till smörkrämen tills den blir riktigt slät och luftig.
Blanda med någon av smaksättningarna och bred ut toppigt på bottnarnas platta sida. Låt stå kallt i 30 min.
Smält chokladen till toppingen och låt svalna något.
Doppa biskvierna i chokladen. Låt stelna i kyl.
Spritsa ev choklad på toppen eller garnera med hackade nötter eller strössel.
Klart!
Näringsvärden, per st
Energi:
300 kcal
Protein:
4 g
Kolhydrater:
24 g
Fett:
21 g
Ingredienser
Bottnar
Sötmandel
200 g
Strösocker
2 dl
Stora äggvitor
2
Smörkräm
Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
300 g
Florsocker
3 dl
Äggula
1
Vaniljsocker
1 tsk
Smält, avsvalnad mörk choklad
50 g
Topping
Mörk choklad
150 g
Andra liknande recept
15 min
Smaksatt smörkräm
(77)
60+ min
Macarons
(519)
40 min
Mandelbiskvier
(111)
60+ min
Biskvier
(47)
30 min
Smält rabarber med jordgubbar
(37)
Biskvier i långpanna
(19)
60+ min
Conrads kalastårta
(44)
60+ min
Rabarbersemifreddo med mandelbiskvier
(37)
60+ min
Cassataglass
(50)
60+ min
Biskvier med vit choklad och citron
(55)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum