Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Råraka med fläsk och syrliga äpplen
Råraka med fläsk och syrliga äpplen
40 min
Huvudrätt
•
Se kommentarer
Att bjuda på klassikern råraka går alltid hem! Servera med äpple och bogfläsk som fått koka med honung och kummin.
Andra liknande recept
Budget
45 min
Pannkakor
(12330)
30 min
Salsicciapasta
(289)
Budget
40 min
Kycklingfilé i ugn
(133)
Budget
1 tim
Västerbottenpaj
(2087)
1 tim
Lasagne
(2942)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skär fläsket i 2x2 cm stora tärningar. Lägg i en kastrull tillsammans med vinäger, honung och kummin.
Koka på medelhög värme ca 15 min tills lagen fått en tjock sirapsliknande konsistens.
Skiva äpplena. Skala och finhacka löken.
Vänd ner äpple, lök och persilja i fläsket precis innan servering.
Skala och riv potatisen grovt. Salta och peppra.
Stek 4 stora eller 8 små rårakor på medelhög värme i smör.
Servera fläsket med rårakorna.
Klart!
Näringsvärden, per port
Energi:
490 kcal
Protein:
17 g
Kolhydrater:
61 g
Fett:
18 g
Ingredienser
Fläsk och syrliga äpplen:
Rökt sidfläsk
350 g
Vinäger
1 dl
Flytande honung
1 dl
Kummin
1 msk
Äpplen
2
Rödlök
1
Hackad färsk persilja
½ dl
Råraka:
Potatis
750 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Svenskt Smör från Arla®
50 g
Andra liknande recept
Budget
45 min
Pannkakor
(12330)
30 min
Salsicciapasta
(289)
Budget
40 min
Kycklingfilé i ugn
(133)
Budget
1 tim
Västerbottenpaj
(2087)
1 tim
Lasagne
(2942)
30 min
Sommarsallad
(7)
60+ min
Lyxig smörgåstårta med räkor och lax
(534)
20 min
Enkel potatissallad
(294)
60+ min
Tacopaj
(4112)
Budget
1 tim
Köttfärslimpa
(1998)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum