Vegetarisk pizza med röd pesto

Vegetarisk pizza med röd pesto

30 min
Huvudrätt
Denna vegetariska pizza är något för ostälskaren! Istället för tomatsås använder vi en röd pesto i botten av pizzan. Toppa sedan med generösa skivor ost. Gratinera och toppa den varma pizzan med örter och finrivet citronskal för att pigga till smakerna. Servera gärna pizzan som tillbehör till en enklare soppa så blir det en perfekt måltid för 4 personer.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vegetarisk-pizza-med-rod-pesto/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 220° eller 200° varmluft. Sätt in en plåt i ugnen så den blir varm.
  • Gör pesto: Lägg soltorkade tomater med olja i en mixerunke. Tillsätt skalad och skivad vitlök, basilika och pumpafrön. Mixa ihop till en kräm. Rör ner parmesan och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Kavla ut degen till fyra småpizzor, eller gör en stor om du föredrar det.
  • Bred ut pesto på pizzan. Skiva osten och fördela den på pizzan. Lägg pizzan på den heta plåten Grädda mitt i ugnen ca 105min, eller tills pizzan fått fin färg.
  • Toppa nygräddad pizza med örter eller rucola och finrivet citronskal. Servera direkt.
Klart!

Ingredienser

Röd pesto:
Soltorkade tomater i olja
200 g
Vitlöksklyfta finhackad
1
Färsk basilika
1 kruka
Pumpakärnor
1 dl
Parmesanost riven
50 g
Pizzadeg, ca 600 g
1
150 g
Färska blandade örter eller rucola
Citron, finrivet skal
1