Tomatsallad

Tomatsallad

Tomatsallad är det perfekta tillbehöret till nystekt kött, eller bara att njuta av med en salt vitost eller en krämig mozzarella. Om du hittar olika färger och former på tomaterna blir din tomatsallad extra vacker!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tomatsallad/

Gör så här

  • Skär tomaterna i bitar. Skala och finhacka rödlöken. Skär gräslöken fint.
  • Lägg upp tomaterna på ett fat. Strö över rödlök och gräslök. Ringla vinäger och olivolja över tomatsalladen. Salta och peppra.
Klart!
Energi:

154 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Blandade tomater
500 g
Rödlök
1
Färsk gräslök
1 kruka
Rödvinsvinäger
2 msk
Kallpressad olivolja
4 msk
Salt och svartpeppar