Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Tarte tatin
Budget
Tarte tatin
60+ min
Efterrätt
•
Se kommentarer
Denna tunna, upp- och nervända franska äppelkaka med knäckig smak gräddas i gjutjärnspanna! (Eller annan stekpanna som tål ugnsvärme).
Andra liknande recept
45 min
Smulpaj
(2015)
60+ min
Äppelpaj
(195)
Budget
60+ min
Smulpaj med äpple
(631)
55 min
Äppelkaka
(388)
50 min
Knäckig äppelpaj
(415)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen.
Kavla ut den till en rundel lika stor som en ugnssäker stekpanna, ca 25 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg smör och socker i stekpannan.
Hetta upp det under omrörning. Lägg ner äppelklyftorna i stekpannan och häll över citronsaften.
Ta stekpannan från värmen.
Lägg deglocket över äpplena och vik ner degkanterna på insidan av stekpannan. Gör några lufthål med en gaffel.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna.
Lossa locket runt kanten och stjälp upp kakan på ett fat.
Klart!
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
260 kcal
Protein:
1 g
Kolhydrater:
29 g
Fett:
15 g
Ingredienser
Vetemjöl
2 dl
Svenskt Smör från Arla®
75 g
Vatten
2 msk
Fyllning:
Äpplen
4
Svenskt Smör från Arla®
75 g
Strösocker
1½ dl
Citron
pressad saft av ½
Andra liknande recept
45 min
Smulpaj
(2015)
60+ min
Äppelpaj
(195)
Budget
60+ min
Smulpaj med äpple
(631)
55 min
Äppelkaka
(388)
50 min
Knäckig äppelpaj
(415)
Trifle på äpple med smulkrisp och vaniljglass
(212)
40 min
Äppelsmulpaj
(264)
30 min
Äppelpizza med kolasås
(411)
55 min
Glutenfri äppelpaj
(6)
45 min
Friterad äppelpaj
(72)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum