Tarte tatin med lök och ost

2 tim
Arbetstid: 30 min
Förrätt
Tarte tatin med lök och ost

En tarte tatin med gul lök som man bryner i smör och honung. Annorlunda och jättegod rätt som skärs i portionsbitar och serveras med en vit mögelost.

Ingredienser

300 g
Gul lök
500 g
30 g
Flytande honung
2 msk
Smördegsplattor
2

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft.
  • Baka lökarna i mitten av ugnen 40-45 min. Låt svalna.
  • Höj värmen i ugnen till 200° eller 180° varmluft.
  • Skala lökarna och dela dem på mitten. Bryn snittytan i smör och honung.
  • Ställ dem tätt med snittytan ner i en ugnssäker form. Kavla ut smördegsplattorna och täck lökarna med dem. Baka i mitten av ugnen 25-30 min.
  • Stjälp upp på en skärbräda och skär i tårtbitar.
  • Skär osten i bitar och servera till.
Markera receptet som tillagat

Gör egen smördeg. Passar också att serveras med Castello® Golden.

Näringsvärden, per port

Energi:

437 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,4 g
Protein: 11,3 % 12,1 g
Fett: 71,9 % 35,5 g
Kolhydrater: 16,8 % 18,1 g
https://www.arla.se/recept/tarte-tatin-med-lok-och-ost/