Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Spröda mandelkakor med choklad
Spröda mandelkakor med choklad
40 min
Efterrätt
•
Se kommentarer
Snabba och urgoda är dessa spröda kakor. Finast blir de om man spritsar ut dem, men det går minst lika bra att rulla degen i stänger och skära dem i mindre bitar.
Andra liknande recept
60+ min
Chocolate chip cookies
(3773)
50 min
Cake pops
(805)
45 min
Mördegskakor
(1227)
25 min
Chokladsnittar
(1254)
30 min
Kolakakor
(2051)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Riv mandelmassan grovt. Blanda med smör och vetemjöl till en jämn smet.
Spritsa ut till kakor, ca 1 ½ cm tjocka och 3 cm långa eller forma degen till 1 ½ cm tjocka rullar och skär i bitar.
Lägg ut kakorna på bakplåtspapper på en plåt och grädda i mitten av ugnen 10-12 min.
Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och ringla över kakorna. Låt stelna.
Klart!
Tips:
Rulla eller doppa kakorna i riven kokos innan gräddning. Vansinnigt gott!
Näringsvärden, per st
Energi:
80 kcal
Protein:
1 g
Kolhydrater:
7 g
Fett:
5 g
Ingredienser
Mandelmassa
200 g
Svenskt Smör från Arla® rumsvarmt
200 g
Vetemjöl
3 dl
Mörk choklad
100 g
Andra liknande recept
60+ min
Chocolate chip cookies
(3773)
50 min
Cake pops
(805)
45 min
Mördegskakor
(1227)
25 min
Chokladsnittar
(1254)
30 min
Kolakakor
(2051)
45 min
Kokostoppar
(1452)
50 min
Ryttarkaka
(803)
35 min
Hallongrottor
(542)
Kolasnittar
(381)
50 min
Syltkakor
(1105)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum