Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Sparris med smör och parmesanost
Sparris med smör och parmesanost
15 min
Förrätt
•
Se kommentarer
Sparris är en delikatess. Koka den inte för länge utan låt den ha kvar lite av sitt tuggmotstånd. Djupfryst sparris kan ersätta den färska.
Andra liknande recept
30 min
Sommarsallad
(7)
40 min
Lax i folie
(182)
45 min
Laxsida i ugn
(11)
Sparrispaj
(142)
30 min
Kokt sparris med hackat ägg och brynt smör
(50)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skala den vita sparrisen med potatisskalare. Börja alldeles under knoppen.
Den gröna behöver inte skalas. Skär av den nedersta träiga delen.
Koka sparrisen i lättsaltat vatten så att den nätt och jämnt är mjuk. Koktiden varierar så prova med en sticka.
Ta upp sparrisen och låt den rinna av ordentligt, gärna på en handduk.
Fördela sparrisen på tallrikar. Häll över smöret och strö över osten.
Klart!
Ingredienser
Färsk vit eller grön färsk sparris
700 g
Svenskt Smör från Arla®
50 g
Färskriven parmesanost
1 dl
Andra liknande recept
30 min
Sommarsallad
(7)
40 min
Lax i folie
(182)
45 min
Laxsida i ugn
(11)
Sparrispaj
(142)
30 min
Kokt sparris med hackat ägg och brynt smör
(50)
Räktårta
(3)
Sparrissoppa
(175)
25 min
Couscoussallad
(50)
20 min
Solig sparris
(10)
30 min
Grillad biffsallad
(30)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum