Många sparar och fryser in överblivna räkskal för framtida soppkok. Men du kan givetvis använda skalet från färska räkor till detta recept. Räkorna kan du sedan använda som topping tillsammans med hummern och salladen.
500 kcal
Protein: | 18 g |
Kolhydrater: | 9 g |
Fett: | 44 g |
Kokt hummer
|
1 |
---|---|
Räkskal
|
ca 250 g |
Svenskt Smör från Arla®
|
100 g |
Fänkål, skivad
|
½ |
Gul lök, skivad
|
1 |
Rotselleri, tärnad
|
¼ |
Tomater, tärnad
|
2 |
Vitlöksklyftor, skivad
|
2 |
Tomatpuré
|
2 msk |
Kumminfrön
|
1 tsk |
Vitt vin
|
2 dl |
Vatten
|
1 liter |
5 dl | |
Citron
|
½ |
Salt och svartpeppar
|
Vatten
|
1 msk |
---|---|
Strösocker
|
2 tsk |
Ättiksprit 12%
|
1 tsk |
Olivolja
|
1 msk |
Salt
|
½ tsk |
Gurka
|
½ |
Fänkål
|
½ |
Schalottenlök
|
1 |
Finhackad färsk dill
|
2 msk |
Svenskt Smör från Arla®
|
50 g |
Citronsaft
|
1 tsk |
Salt och svartpeppar
|