Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Rödkål
Rödkål
Buffé
•
Se kommentarer
Rödkål är en riktig klassiker på julborden men är även god som sallad året om. Här får rödkål smak av äpple och nejlikor och serveras ljummen eller kall.
Andra liknande recept
Budget
20 min
Picklad rödkål
(8)
45 min
Frasformar med ädelost och smörfräst kål
(3)
15 min
Kålsallad med sesamfrön
(9)
60+ min
Dansk fläskstek
(4)
30 min
Rödkålssallad med äpple
(25)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skär bort mittstocken på kålen. Strimla kålen fint. Skala löken och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor.
Fräs löken i smör i en gryta eller stor stekpanna. Tillsätt de övriga ingredienserna. Koka på svag värme under lock 40-45 min. Rör om då och då.
Klart!
Tips:
Vinbärsgelén kan även bytas ut mot 2 msk honung.
Näringsvärden, per port
Energi:
125 kcal
Protein:
2 g
Kolhydrater:
17 g
Fett:
5 g
Ingredienser
Rödkål
1 kg
Gul lök
1
Syrliga äpplen
2
Svenskt Smör från Arla®
2 msk
Malen kryddnejlika
5
Kryddpepparkorn
3
Salt
1 tsk
Vinäger
1 msk
Vinbärsgelé
2 msk
Andra liknande recept
Budget
20 min
Picklad rödkål
(8)
45 min
Frasformar med ädelost och smörfräst kål
(3)
15 min
Kålsallad med sesamfrön
(9)
60+ min
Dansk fläskstek
(4)
30 min
Rödkålssallad med äpple
(25)
40 min
Vegetariska vårrullar
(18)
40 min
Halloumitacos
(10)
Budget
45 min
Kycklingköttbullar med rödkålsallad i tunnbröd
(19)
60+ min
Färgglad pizzasallad med tre sorters kål
(14)
60+ min
Barbequecoleslaw med jalapeno och rödkål
(2)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum