Rödbetor i ugn

Rödbetor i ugn

45 min Buffé
Rödbetor - eller snarare alla betor- blir söta och goda när de tillagas i ugn. Vi tillsätter honung, smulad vitost, färsk rosmarin och hackade pistegnötter. Smakerna passar underbart fint ihop. Dessa betor är perfekta att servera på buffé, eller som tillbehör till grillat, kyckling eller till en matig sallad.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rodbetor-i-ugn/

Gör så här

  • Värm ugnen till 250°.
  • Tvätta eller skala rödbetorna. Halvera dem och lägg i en ugnsform med snittytan upp. Ringla över olivolja och strö på flingsalt. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min.
  • Smula vitosten och plocka bladen från rosmarinen. Strö vitost, rosmarin, honung och nötter över betorna. Rosta i ytterligare 10 min, tills osten fått fin färg.
Klart!
Energi:

437 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Rödbetor, eller blandade betor
1 kg
Olivolja
4 msk
Flingsalt
150 g
Färsk rosmarin
1 kvist
Flytande honung eller lönnsirap
4 msk
Valnötter eller pistagenöt
1 dl