Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Röd linssallad med kardemumma och brynt smörvisp
Röd linssallad med kardemumma och brynt smörvisp
45 min
•
Se kommentarer
Läcker linssallad på röda linser, rotselleri, kardemumma och färsk bladpersilja. Servera salladen tillsammans med brynt smörvisp och krispiga grönkålschips.
Andra liknande recept
Budget
30 min
Fransk potatissallad
(24)
30 min
Sommarsallad
(7)
20 min
Enkel potatissallad
(294)
15 min
Grekisk sallad
(397)
20 min
Tonfisksallad
(64)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skala och skiva rödlöken tunt. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Skala och skär rotsellerin i ½ cm små tärningar.
Fräs schalottenlök, vitlök och kardemumma i smöret i en kastrull.
Tillsätt linser och buljong och sjud försiktigt tills linserna är mjuka med en kärna i mitten. Dra av från värmen och låt linserna svalna.
Koka sellerin mjuk i saltat vatten och sila av. Sila av eventuell vätska från linserna.
Blanda linserna med rödlök, selleri och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
Toppa med persilja och servera med brynt smörvisp och grönkålschips.
Se recept arla.se.
Klart!
Ingredienser
Rödlök
½
Bananschalottenlök
1
Vitlöksklyfta
1
Rotselleri
200 g
Gröna kardemummakapslar
8
Svenskt Smör från Arla®
2 msk
Torkade röda linser
2 dl
Grönsaksbuljong
2½ dl
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt och peppar
Plockad bladpersilja
1 dl
Inkluderad
20 min
Vispat brynt smör
(2)
30 min
Grönkålschips
(59)
Andra liknande recept
Budget
30 min
Fransk potatissallad
(24)
30 min
Sommarsallad
(7)
20 min
Enkel potatissallad
(294)
15 min
Grekisk sallad
(397)
20 min
Tonfisksallad
(64)
10 min
Potatissallad
(149)
30 min
Coleslaw
(1237)
20 min
Melonsallad med vitost
(149)
30 min
Sallad med lufttorkad skinka, ost och melon
(52)
40 min
Gyros i tunnbröd med tzatziki
(106)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum