Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Rabarbermuffins
Rabarbermuffins
40 min
•
Se kommentarer
Den syrliga rabarbern trivs bra ihop med söt vit choklad och knaprig mandel. Perfekta muffins för sommarens alla kalas.
Andra liknande recept
30 min
Rabarbermuffins med vit choklad
(78)
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3888)
Budget
30 min
Kladdkaka
(27688)
55 min
Kärleksmums
(10992)
45 min
Sockerkaka
(6295)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Värm ugnen till 175°.
Vispa smör och socker poröst i en bunke. Vispa ner äggen ett i taget.
Blanda rabarber och choklad med ½ dl av mjölet.
Blanda mandel och bakpulver med resten av mjölet och rör ner i äggsmeten tillsammans med rabarber och choklad. Rör till en jämn smet.
Ställ ut 24 muffinsformar och fyll varje form till ⅔.
Baka i mitten av ugnen ca 20 min tills muffinsen är gyllenbruna.
Klart!
Näringsvärden, per styck
Energi:
230 kcal
Protein:
4 g
Kolhydrater:
23 g
Fett:
14 g
Ingredienser
Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
250 g
Strösocker
3 dl
Ägg
4
Rabarber, skuren i mindre bitar
300 g
Vit choklad, grovhackad
100 g
Vetemjöl
5 dl
Sötmandel, hackad
100 g
Bakpulver
1 msk
Andra liknande recept
30 min
Rabarbermuffins med vit choklad
(78)
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3888)
Budget
30 min
Kladdkaka
(27688)
55 min
Kärleksmums
(10992)
45 min
Sockerkaka
(6295)
30 min
Rabarbersaft
(231)
45 min
Smulpaj
(2015)
Budget
25 min
Kladdkakemuffins
(1769)
45 min
Knäckig rabarberpaj
(679)
60+ min
Banankaka
(2742)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum