Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Pocherat ägg med ärter och kantareller
Pocherat ägg med ärter och kantareller
30 min
Förrätt
•
Se kommentarer
Söta ärter och dill blir fina kamrater till den smörstekta svampen och det krämiga ägget.
Andra liknande recept
20 min
Kantarellsås
(101)
Svampstuvning
(66)
60+ min
Kantarellpaj
(70)
30 min
Kantarellpasta
(83)
45 min
Grillad halloumi med ugnsbakad frukt- och grönsakssallad
(53)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Rensa och skär kantarellerna i jämnstora bitar. Stek dem i smör i en stekpanna tills de är gyllene. Tillsätt ärter och krondill, smaka av med salt.
Häll ättikan i 4 små koppar. Knäck försiktigt ett ägg i varje kopp och låt dra ca 10 min.
Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Dra av från spisen och vispa runt vattnet till en virvel.
Häll snabbt i äggen mot kanten av kastrullen. Låt dra ca 2 min. Lyft upp äggen med en hålslev och låt rinna av.
Lägg kantareller och ärter på äggen. Servera genast.
Klart!
Näringsvärden, per port
Energi:
290 kcal
Protein:
9 g
Kolhydrater:
3 g
Fett:
27 g
Ingredienser
Kantareller
200 g
Svenskt Smör från Arla®
100 g
Frysta gröna ärter
1 dl
Krondill
20 g
Vatten
1 liter
Ättiksprit 12%
2 msk
Salt
½ tsk
Ägg
4
Andra liknande recept
20 min
Kantarellsås
(101)
Svampstuvning
(66)
60+ min
Kantarellpaj
(70)
30 min
Kantarellpasta
(83)
45 min
Grillad halloumi med ugnsbakad frukt- och grönsakssallad
(53)
20 min
Potatis- och purjolökssoppa med vitlökschampinjoner
(31)
Kantarellstuvning
(32)
20 min
Kantarellsoppa
(572)
Budget
Svampsoppa
(340)
45 min
Kantarellsoppa med grönkålschips
(24)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum