Pizza bianco med ädel- och päronost, sparris och valnötter

40 min Huvudrätt Middag
Pizza bianco med ädel- och päronost, sparris och valnötter

Pizza bianco är en ljuvlig variant till den klassiska pizzan med tomatsås. I denna lyxiga variant av pizza med sparris, päron, valnötter, ädelost och lagrad ost tar vi smakerna till nya höjder!

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Pizzadeg, ca 600 g
1
2 dl
100 g
140 g
Färsk grön sparris
100 g
Päron
1
Valnötter
100 g
Bladspenat
30 g
Salt
Olivolja

Sallad:

Babyspenat
60 g
Pinjenötter
40 g
Cocktailtomater
250 g
Rucola
60 g
Citron, finrivet skal och saft
½
Kallpressad olivolja
1 msk
Flingsalt

Gör så här

  • Sätt ugnen på 220° eller 200° varmluft. Sätt i en plåt i ugnen så den blir varm.
  • Kavla eller tryck ut pizzadegen på bakplåtspapper.
  • Bred på crème fraiche. Riv över lagrad ost och smula över ädelost.
  • Ansa och skiva sparrisen tunt. Blanda den med lite salt och olivolja.
  • Skär päron i cm-stora tärningar. Fördela päron, sparris och lätt krossade valnötter över pizzan.
  • Grädda pizzan mitt i ugnen ca 20 min, tills den fått fin färg.

Sallad:

  • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
  • Halvera tomaterna och blanda med pinjenötter, spenat och rucola. Tillsätt citron, olivolja, salt och nymalen svartpeppar.
  • Toppa nygräddad pizza med spenat, olivolja och flingsalt. Servera med salladen.
Klart!
https://www.arla.se/recept/pizza-bianco-med-adel--och-paronost-sparris-och-valnotter/