Pasta med ädelost

20 min Huvudrätt
Pasta med ädelost

Krämig pasta med ädelost och grönkål är en snabb och smakrik rätt. Den fylliga osten och den milda grädden bildar en len sås som passar perfekt med svampens umamismak. Att låta pastan koka med såsen den sista minuten ger extra smak och gör rätten extra krämig.

Ingredienser

Pasta, gärna fullkorn
360 g
Champinjoner
250 g
1 msk
Vitlöksklyftor
2
2 dl
140 g
Skott av grönkål

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan när den är nästan klar (al dente).
  • Dela champinjonerna i bitar. Fräs dem i smör- & rapsolja 2–3 min, tills de får fin färg. Tillsätt finriven vitlök och crème fraiche.
  • Tillsätt smulad ädelost och låt såsen koka upp under omrörning tills osten smält och såsen är jämn.
  • Häll ner den nästan färdiga pastan i såsen och låt koka tillsammans 1–2 min så att pastan suger åt sig smakerna.
  • Toppa med färska grönkålsskott och servera direkt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

650 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,3 g
Protein: 12,7 % 20,4 g
Fett: 44,6 % 32,8 g
Kolhydrater: 42,7 % 68,3 g
https://www.arla.se/recept/pasta-med-adelost/