Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Nötfrästa räkor på spenatbädd
Nötfrästa räkor på spenatbädd
40 min
Förrätt
•
Se kommentarer
Sugen på något riktigt fredagsgott? Fräs skaldjur, nötter och spenat och smaksätt med chili, lök och vitlök. Servera med citronklyftor.
Andra liknande recept
60+ min
Lyxig smörgåstårta med räkor och lax
(534)
1 tim
Räkcheesecake
(46)
45 min
Torskrygg i ugn
(107)
30 min
Skagenröra
(60)
25 min
Pad thai
(303)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skala räkorna. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Grovhacka nötterna. Skala och finhacka lök och vitlök.
Smält hälften av smöret i en traktörpanna. Lägg i löken när smöret är ljusgult. Låt fräsa ca 2 min.
Låt spenaten fräsa med löken tills all vätska kokat in. Salta och peppra. Fördela spenaten på tallrikar.
Låt det resterande smöret smälta ner i en kastrull.
Lägg i räkor, chili och nötter och låt fräsa hastigt under omrörning tills allt är genomvarmt.
Fördela räkorna på spenatbädden. Servera med klyftor av citron.
Klart!
Näringsvärden, per portion
Energi:
200 kcal
Protein:
13 g
Kolhydrater:
4 g
Fett:
15 g
Ingredienser
Räkor med skal
500 g
Färsk röd chili
½
Hasselnötter
50 g
Liten gul lök à 75 g
1
Vitlöksklyfta
1
Färsk spenat
500 g
Svenskt Smör från Arla®
2 msk
Salt
½ tsk
Peppar
1 krm
Andra liknande recept
60+ min
Lyxig smörgåstårta med räkor och lax
(534)
1 tim
Räkcheesecake
(46)
45 min
Torskrygg i ugn
(107)
30 min
Skagenröra
(60)
25 min
Pad thai
(303)
1 tim
Ramen med biff, brynt smör och svart vitlök
(723)
20 min
Toast skagen
(156)
30 min
Pasta med räkor och vitlök
(80)
60+ min
Langos
(52)
Räksallad med Rhode Island
(140)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum