Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Madeleinekakor
Madeleinekakor
30 min
Mellanmål
Efterrätt
•
Se kommentarer
Den lilla snäckformade kakan är mjuk och passar till alla sorters té.
Andra liknande recept
60+ min
Chocolate chip cookies
(3773)
50 min
Cake pops
(805)
45 min
Mördegskakor
(1227)
25 min
Chokladsnittar
(1254)
30 min
Kolakakor
(2051)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Smörj formarna genom att pensla med lite smält smör.
Vispa smör, socker och vaniljsocker vitt och poröst med elvisp. Tillsätt ägg, ett i taget under vispningen.
Sikta ner mjölet och tillsätt citronskal. Blanda försiktigt tills allt är blandat. Lägg en liten klick av smeten i varje form.
Ställ formen på ett galler och ställ in det mitt i ugnen. Grädda de små kakorna i 8-10 min, de större ca 15 min, tills de fått lite färg.
Ta ut kakorna ur formarna. Låt dem svalna på galler och pudra gärna över lite florsocker före serveringen.
Klart!
Tips:
En sats räcker till 36 st små kakor eller 12 st stora kakor.
Ingredienser
Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
75 g
Strösocker
¾ dl
Vaniljsocker
½ tsk
Ägg
2
Vetemjöl
1 dl
Citron
finrivet skal av ¼
Ev garnering:
Florsocker
Andra liknande recept
60+ min
Chocolate chip cookies
(3773)
50 min
Cake pops
(805)
45 min
Mördegskakor
(1227)
25 min
Chokladsnittar
(1254)
30 min
Kolakakor
(2051)
45 min
Kokostoppar
(1452)
50 min
Ryttarkaka
(803)
35 min
Hallongrottor
(542)
Kolasnittar
(381)
50 min
Syltkakor
(1105)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum