Lammpizza med cheddarost och picklad lök och zucchini
1 tim 15 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Snabbmat
•
Den picklade löken och zucchinin sätter pricken över i:et på den här favoritpizzan.
Ingredienser
|
Jäst
|
25 g |
|---|---|
|
Ljummet vatten, max 37ᵒ
|
1½ dl |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Strösocker
|
½ tsk |
|
Äggula
|
1 |
|
Vetemjöl
|
4 dl |
Picklad lök och zucchini:
|
Gul zucchini
|
1 |
|---|---|
|
Små gula lökar
|
12 |
|
Vitvinsvinäger
|
2 dl |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Senapspulver
|
1 tsk |
|
Malen gurkmeja
|
1 tsk |
Lammfärsröra:
|
Lammfärs
|
300 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
| 1 msk | |
|
Tomatpuré
|
3 msk |
|
Malen spiskummin
|
1 tsk |
|
Salt
|
½ tsk |
| 150 g | |
|
Grovhackad färsk oregano
|
½ dl |
Gör så här
Pizzadeg:
Picklad lök och zucchini:
Lammfärsröra:
Utbakning:
Markera receptet som tillagat
Sätt in en plåt eller en pizzasten i ugnen och låt den bli riktigt varm. Baka ut pizzorna på en skärbräda med mjöl så att pizzan kan föras över till den heta plåten i ugnen. Bäst är det om man har en bakspade.
Näringsvärden, per port
Energi:
843 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,8 g |
| Protein: | 15,4 % | 32 g |
| Fett: | 42,3 % | 40,3 g |
| Kolhydrater: | 42,3 % | 87,7 g |