Krämig potatis- och purjolökssoppa

Krämig potatis- och purjolökssoppa

30 min
Huvudrätt Förrätt
Går att frysa
Krämig, mustig och mättande potatis- och purjolökssoppa med smak av dragon, citron och vitlök. Denna lättlagade soppa blir lätt en ny vardagsfavorit!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kramig-potatis--och-purjolokssoppa/

Gör så här

  • Skala och skiva potatisen. Strimla purjolöken. Fräs purjolöken mjuk i smör i en rymlig kastrull.
  • Tillsätt potatis, rosmarin, dragon, körvel, smulad buljong och vatten. Låt soppan koka ca 15 min.
  • Tillsätt mjölk och crème fraiche. Låt soppan koka upp. Mixa eller vispa soppan så rotfrukterna går sönder. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Toppa potatis- och purjolökssoppa med färska örter.
Klart!

Variation: Byt ut hälften av potatisen mot 2 morötter.

Energi:

322 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 19 g

Ingredienser

Potatisar
500 g
Purjolökar
2
2 msk
Torkad rosmarin
1 tsk
Torkad dragon
½ tsk
Torkad körvel
2 tsk
Grönsaksbuljong
2 tärningar
Vatten
8 dl
2 dl
2 dl
Salt och peppar
Färska örter, t ex persilja och fint skuren gräslök